Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap brengt veel stress en drukte met zich mee. Daarnaast vinden er veel veranderingen in je lichaam plaats tijdens deze periode, zoals de hormonale veranderingen in je lichaam. De hormonale veranderingen zorgen voor diverse zwangerschapskwaaltjes. Het liefst heb je deze natuurlijk zo min mogelijk. En dan komt er ook nog eens bij dat je last krijgt van krampen tijdens de zwangerschap.

De voordelen van een zwangerschapsmassage
Een zwangerschapsmassage heeft verschillende voordelen. Waar het uiteindelijk om gaat is om de klachten, zoals hiervoor weergegeven tegen te gaan. De meeste klachten komen van stress en spanning in de spieren. Een massage heeft een ontspannende werking op het lichaam en op de spieren. Met speciale massageolie kunnen je voeten, benen, billen buik, hals, armen, nek, rug en schouders laten masseren door een professional. Naast de ontspannende werking op je lichaam is dit ook een ontspanning voor je geest. Je kunt namelijk je zorgen even loslaten en heerlijk genieten van de massage. Dit geeft een verlichting van de pijn en ongemakken die veel vrouwen tijdens de zwangerschap ervaren.
Een andere voordeel van de massage is dat het de bloedcirculatie verbeterd. Een verbeterde bloedcirculatie zorgt voor een betere afvoer van de afvalstoffen uit het lichaam. Daarnaast is een goede doorbloeding ook goed voor je lichaam. Daarom is het altijd belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Naast dat je je spieren actief houdt, verbeter je dus ook de bloedsomloop in je lichaam.

Tot slot verbeterd een zwangerschapsmassage het geluksgevoel van jezelf. Na een zwangerschapsmassage voel je je weer als herboren. Naast bovenstaande voordelen op de gezondheid is dit ook een voordeel om niet over het hoofd te zien! Onderstaand hebben we de voordelen van een zwangerschapsmassage nog eens op een rijtje gezet.
~ Ontspanning van de spieren
~ Verbeterde bloedcirculatie
~ Verbetering van het geluksgevoel

Kortom, een zwangerschapsmassage is altijd goed om eens te doen. Ook wanneer je bovenstaande klachten niet hebt is het nog prettig. Desnoods kun je ook van de massage alleen genieten!